Správy

Dvojica, ktorá zneužívala svoju dcéru a šírila detskú por*ografiu, spoznala svoj trest

V utorok 5. marca okresný súd v Trenčíne vynesol verdikt nad mužom a ženou z Považskobystrického okresu, ktorí boli usvedčení z obzvlášť závažných zločinov sexuálneho násilia a zločinov spojených s výrobou a šírením detskej po*nografie. Podľa vyjadrení hovorcu Krajského súdu v Trenčíne, Romana Tarabusa, ide o prípad, ktorý sa začal odohrávať už v roku 2018 a trval až do roku 2022.

Páchateľmi sú manželská dvojica, ktorá v období štyroch rokov s*xuálne zneužívala svoju vlastnú dcéru. Nešťastné dieťa bolo nielen obetou ich zvrátených činov, ale jeho trápenie bolo aj zaznamenané na fotografiách a videách, ktoré následne ponúkali na sociálnych sieťach.

Tridsaťročný muž bol odsúdený na 11-ročné, zatiaľ čo jeho 28-ročná partnerka dostala šesťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Oba tresty budú vykonávané v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Okrem toho bol muž podrobený ochrannému s*xuologickému liečeniu a žena ochrannému psychiatrickému liečeniu. Súd rozhodol aj o prepadnutí vecí, ako sú mobilné telefóny, notebooky a počítače, ktoré slúžili ako nástroje ich zločinu.

Postup súdneho konania

Oboje obvinené priznali svoju vinu už na hlavnom pojednávaní, čo umožnilo súdu zamerať sa na rozhodovanie o trestoch a ochranných opatreniach. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, keďže prokurátorka podala odvolanie proti výške uložených trestov. Odsúdení aj ich obhajcovia majú možnosť vyjadriť sa k opravnému prostriedku.

Marko

Recent Posts

Košickí záchranári ako hrdinovia. Chlapcovi v raritnom operačnom zákroku vyoperovali zo srdce veľký nádor. Zachránili mu život

Zriedkavý medicínsky prípad museli vyriešiť košickí lekári doslova v poslednej chvíli. Srdcové nádory sú relatívne…

6 dní ago

Toto je 6 vecí, ktoré by vám chcel gynekológ povedať no neurobí to! Netrápte sa zápachom rozkroku, ale pozor na niečo iné!

Mnohé ženy považujú návštevu gynekológa za nepríjemnú povinnosť, ktorú radšej odkladajú na neurčito alebo sa…

3 mesiace ago

Klimatické aktivistky obliali polievkou v Louvri sklo chrániace svetoznámy obraz Mona Lisa

Parížska polícia uviedla, že po incidente zatkla dve osoby. Viac

3 mesiace ago

Prvé kolo prezidentských volieb by vyhral Pellegrini. Prieskum ukázal aj výsledok druhého proti Korčokovi

Prvé kolo prezidentských volieb by s 38,1 percenta vyhral predseda strany Hlas. Viac

3 mesiace ago

Otvorená výzva za odstúpenie ministerky kultúry Šimkovičovej bola ukončená, petičný výbor kontroluje podpisy

Podpisy však stále môžu pribúdať, vzhľadom na to, že niektorí signatári výzvu podpísali ešte pred…

3 mesiace ago