in ,

Veľká tragédia. Gabika absolvovala bežný zákrok. O pár dní zomrela. Jej manžel hovorí o vážnej chybe lekárov

Slovenská rodina Užákových zažíva obrovskú tragédiu. Pán Ľubomír Užák, spolu so svojimi dcérami, prišiel o milovanú manželku Gabrielu, ktorá zomrela po bežnom chirurgickom zákroku. Gabriela Užáková podstúpila laparoskopické odstránenie maternice, ale z nemocnice sa už nevrátila domov.

Podľa zdravotnej dokumentácie, ktorú má jej manžel Ľubomír v rukách, došlo počas operácie k chybe. Lekári nechtiac poškodili tenké črevo pacientky, čo malo fatálne následky. Pán Ľubomír teraz hľadá odpovede a chce zabrániť podobnému osudu iných.

Rodina pripravila Gabrielu darčeky na oslavu menín, ktoré mala v priebehu jej hospitalizácie. „Manželka mala mať meniny. My sme ešte s dcérami balili darčeky pre ňu, tu ich mala na stole, keď nám zavolali, že zomrela,“ popísal Ľubomír tragický deň.

Po operácii bola pani Gabriela prevezená na bežnú izbu, no jej stav sa rýchlo zhoršil. Začala cítiť bolesti, potila sa a trpela zimnicou. Lekári snažili situáciu zvládnuť podaním infúzií a liekov na utlmenie bolesti, avšak jej stav vyžadoval urgentný zásah a bola prevezená na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie (ARO).

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Košickí záchranári ako hrdinovia. Chlapcovi v raritnom operačnom zákroku vyoperovali zo srdce veľký nádor. Zachránili mu život